گواهینامه حلال ( نشان حلال )
گواهینامه حلال یا نشان حلال چیست؟
کلیات و الزاماتی که باید رعایت شود تا گواهینامه حلال گرفت چیست؟
سازمان و یا مراجع صدور گواهینامه یا نشان حلال کجاست؟
و خیلی سئوالات دیگر در مورد گواهینامه حلال... بهتر است اول بدانیم گواهینامه حلال چیست و منشاء تعریف آن کجاست؟
در هر دین و آیینی نسبت به غذاهایی که مصرف می شود حساسیت ها ، محدودیت ها و رژیم هایی دیده می شود. غذا در دین اسلام که با وجود نظامی نوین در عرصه زندگی فکری و اجتماعی انسانها پدید آورد و همچنین امروز دین برگزیده یک سوم مردم جهان است ، اهمیت ویژه ایی دارد. به طوری که در تعاليم و تفکرات اسلامي يك رژيم غذايي سالم به مفهوم آنچه كه انسان مجاز به مصرف آن است توجه ویژه ایی شده است. در واقع اسلام از مسلمانان مي خواهد تا آداب و قواعد را در مورد غذا ، نوشيدن و ذبح حيوانات رعايت نمايند. در دین اسلام مواد غذايي مجاز هستند كه حلال باشند. حلال ، يك واژة عربي است و براساس قرآن و تعليمات دین اسلام به مواد غذايي اطلاق مي شود كه براي مصرف همة انسان ها مناسب است.
کشورهای اسلامی در طول پانزده قرن، این نظام مستقل را حفظ نموده و همواره سعی می نمایند تا از طریق قوانین حکومتی نیز بر این موضوع احاطه و کنترل کامل داشته باشند. اکنون در شرایط جهانی شدن، بایسته است این معیارها ی حلال در همه زمینه ها به شکل استاندارد، تدوین و از سوی مراکزی نظارت دائمی شود و کلیه محصولات با نشانه خاصی که امنیت خاطر مصرف کنندگان را تضمین کند، در سطح جهانی عرضه شود و همه تولید کنندگان موظف باشند این نظارت را پذیرفته و با درج این نشان بر روی محصولات خود، مصرف کنندگان مسلمان در همه نقاط جهان را امنیت خاطر بخشند.
مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی ( ICRIC ) زیر نظر سازمان همکاری های اسلامی جهت تامین نیاز در جهان اسلام در خصوص ارائه غذای حلال، به مطالعه و پژوهش و تحقیقات گسترده ایی در این زمینه پرداخت و با جمع بندی تجربیات از فعالیت های انجام شده، اقدام به ایجاد " نظام نظارتی بر محصولات حلال ( Halal Product ) از جمله غذاهای حلال ( Halal Food )و نیز پژوهش، گسترش، اطلاع رسانی و حمایت " در این زمینه نموده است .
تمام کشورهای اسلامی تحت نظر این مرکز فعالیت خود را جهت اعمال قوانین حکومتی در راستای قوانین اسلامی و استاندارد های تدوین شده توسط این مرکز آغاز کردند. در ایران نیز سازمان جهانی حلال آغاز به کار کرد. لذا متقاضیان از طریق مشاور های متخصص در این زمینه و یا به طور مستقل از این سازمان اقدام به گرفتن گواهینامه حلال کردند و در حال حاضر نیز می کنند.
این گواهینامه مانند گواهینامه های ایزو نیست و در واقع فقط یک گواهینامه معتبر در کشور های اسلامی می باشد. هرچند که ورود محصولات دارای این نشان در کشور های غیر اسلامی نیز رو به رشد است و مشتریان غیر مسلمان نیز تمایل زیادی به مصرف این مواد غذایی دارند. البته داشتن گواهینامه ایزو مانند ISO9001 یک امتیاز محسوب می شود. جهت آشنایی بیشتر با گواهینامه ISO9001 اینجا را کلیک بفرمایید.
برای گرفتن گواهینامه حلال موارد زیر حائز اهمیت است:
1-استاندارد های غذای حلال را بدانیم. جهت اطلاع از این استاندارد ها اینجا را کلیک بفرمایید.
2-قوانین و مقررات غذاهای حلال را بدانیم. جهت اطلاع از این قوانین اینجا را کلیک بفرمایید.
3-دستورالعملهای غذاهای حلال را بدانیم. جهت اطلاع از این دستورالعملها اینجا را کلیک بفرمایید.
4-شرایط و هزینه های اخذ نشان حلال (گواهینامه حلال) را بدانیم. جهت اطلاع از شرایط و هزینه های اخذ گواهینامه حلال ( نشان حلال ) اینجا را کلیک بفرمایید.
5-شرایط و هزینه های تمدید اعتبار گواهینامه حلال (نشان حلال ) را بدانیم. جهت اطلاع از شرایط و هزینه های تمدید اعتبار گواهینامه حلال ( نشان حلال ) اینجا را کلیک بفرمایید.
مرکز مشاوره اطلاع رسانی سیستم کاران با کادری متخصص و مجرب بهترین راهنمای شما در خصوص گرفتن گواهینامه حلال متناسب با نوع زمینه فعالیت ، نیاز واقعی و بودجه تعریف شده خودتان می باشد. این مرکز با چندین سال سابقه درخشان می تواند کلیه امور اخذ نشان حلال ( لوگوی حلال ) به همراه گواهینامه حلال ، از ابتدا تا انتهای کار را برای شما اطلاع رسانی و انجام دهد.
با ما در ارتباط باشید . . .