گواهینامه ISO برای مناقصه
گواهینامه ISO برای مناقصه یکی از انواع گواهی نامه های مهمی هست که شرکتها جهت مناقصه بهش نیاز دارند. شرکتها جهت مناقصه به جز ایزو ممکنست به گواهی نامه های دیگری نیز نیاز داشته باشند اما غالبا به گواهی ایزو نیاز پیدا می کنند و به جز ایزو ، گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ، گواهی تعیین صلاحیت پیمانکاری ، گواهینامه صلاحیت شرکتهای خدماتی ، گرید و رتبه پیمانکاری ، گرید و رتبه انفورماتیک و انواع گواهی نامه های ملی و بین المللی نیز از انواع گواهی نامه هایی هست که در مناقصه مورد نیاز خواهد بود.
گواهی ایزو انواع و اقسام مختلفی دارد اما مهمترین انواع گواهی نامه های ایزو برای مناقصه ، ایزو9001 سیستم مدیریت کیفیت ، ایزو14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و ایزو45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هستند که مورد نیاز تمامی شرکتها هست و شرکتها ورای زمینه فعالیتشان مورد نیازشان خواهد بود و ممکنست کارفرمای مناقصه گزار از شرکتها بخواهد. از پیاده سازی و استقرار این سه سیستم مدیریتی در کنار هم یک سیستم مدیریت یکپارچه تشکیل می شود و گفته می شود که سازمان مربوطه دارای یک سیستم مدیریت یکپارچه هست.
گواهی ایزو22000 سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی یکی از انواع تخصصی گواهی ایزو هست که مختص شرکتها فعال در حوزه صنایع غذایی به هر نحوی هست. شرکتهای فعال در زمینه مواد غذایی به هر نحوی جهت شرکت در مناقصه ازشان درخواست گواهینامه ایزو22000 می شود. البته HACCP نیز از دیگر انواع گواهی نامه های ایزو هست که مختص صنایع غذایی هست و ممکنست در مناقصه ازشان خواسته شود اما بیشتر ایزو22000 امروزه درون مناقصات کاربردی هست. گواهی نامه ایزو 29001 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، ایزو13485 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع و تجهیزات پزشکی ، ایزو16949 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودروسازی و بسیاری انواع گواهی ایزو تخصصی دیگر که از شرکتها درون مناقصه با توجه به حوزه فعالیت آنها ممکنست درخواست بشود که تعدادشان بسیار زیادست و حتی ممکنست در یک حوزه چندین نوع گواهی ایزو درون مناقصات کاربردی باشد و کارفرمای مناقصه گزار از کارفرما بخواهد.
مراحل اخذ گواهی ایزو در مناقصه
مراحل اخذ گواهینامه ایزو به طور کلی شامل مراحل زیر می شود:
انتخاب مرجع مورد نظر جهت اخذ گواهی ایزو
مستندسازی و پیاده سازی و استقرار انواع گواهینامه ایزو
ممیزی داخلی و ممیزی خارجی
ممیزی نهایی ایزو
ثبت و صدور گواهی نامه ایزو
هنگامی که شرکتها برای مناقصه اقدام می کنند و از آنها درخواست گواهی ایزو می شود اولین موردی که برایشان پیش میاید اینست که از کجا باید گواهی ایزو بگیرند. اکثرا حتی ممکنست زمان کافی را برای اخذ ایزو و طی مراحل قانونی نداشته باشند و می خواهند هر چه زودتر به گواهی ایزو برسند و در اینجا ریسک در دام مراجع تقلبی افتادن آنها بالا می رود و باید با آگاهی کامل و کافی نسبت به مراجع اخذ و ثبت و صدور ایزو اقدام کنند. خوشبختانه در اغلب موارد کارفرمای مناقصه گزار نمی گوید که چه نوعی گواهی ایزو مدنظرش هست آیا گواهینامه ایزو IAF یا غیر IAF که غالبا همین گواهی ایزو غیر IAF کافی خواهد بود و مورد قبول هست که اینگونه گواهی ایزو غیر IAF ارزان و فوری به دست می آیند. در موارد نادر ممکنست کارفرما سختگیر باشد و گواهی نامه IAF را طلب کند که قطعا زمان بیشتر و هزینه بالاتری را در بردارد. مراجع غیر IAF تعدادشان بسیار زیاد هست و روز به روز نیز بر تعدادشان افزوده می شود و مشکل بزرگی که در این حین ممکنست پیش بیاید وجود افراد و شرکتهای غیر قانونی هست که اقدام به گواهی ایزو تقلبی می کنند که فاقد هر نوع فعالیتی هست. جهت شناخت مراجع IAF و غیر IAF و کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمایید. سپس مرجع انتخاب شده مستندات را با توجه به نوع ایزو تدوین می کند و با توجه به مستندات الزامات لازمه درون استاندارد در سازمان مربوطه پیاده سازی می گردد و سپس ممیز ، ممیزی داخلی و خارجی را انجام می دهد و انطباقها و عدم انطباقها را بررسی می کند و ممکنست این ممیزی چند مرحله طول بکشد تا عدم انطباقها رفع گردد. سپس طی ممیزی نهایی ممیز سازمان مربوطه را تایید می کند و اجازه صدور گواهی نامه ایزو را می دهد و در نهایت مرجع صادر کننده ایزو ، گواهینامه ایزو را صادر می کند. در انتخاب مرجع صادر کننده ایزو و گواهی ایزو دریافتی ، قابل استعلام بودن و نحوه استعلام ایزو بسیار مهم هست.
مرکز سیستم کاران به عنوان بزرگترین و یکی از اولین مراکز مشاوره و ثبت و صدور گواهی ایزو ، انواع و اقسام گواهی نامه ایزو را متناسب نیاز سازمان صادر می کند. جهت شرکت در مناقصه و اخذ گواهی ایزو جهت شرکت در مناقصات و کسب اطلاعات کافی از خدمات مشاوره رایگان مرکز بهره ببرید و در سریعترین زمان ممکن به گواهی ایزو خود برسید.