گواهی نامه ISO چیست 

گواهی نامه ISO‌ چیست؟

مراحل قانونی دریافت گواهینامه ISO

مشخص نمودن اهداف و چشم اندازهای شرکت

انتخاب صحیح و درست نوع گواهینامه ISO

برقراری تماس با یک مرکز معتبر فعال در حوزه ایزو جهت صدور گواهینامه

شناخت و انتخاب مرجع ثبت و صدور گواهینامه ISO بهمراه شناخت مراکز اعتبار دهنده ایزو

طراحی، اجرای مستندات و پیاده سازی قوانین و دستورالعمل‌های گواهینامه ISO

انجام ممیزی داخلی و ممیزی خارجی ( نهایی)

ثبت و صدور گواهینامه ISO توسط مرجع صادر کننده

دریافت گواهینامه ISO و انجام عمل اعتبار‌سنجی و استعلام اصالت گواهینامه ISO

 

اهداف سازمان‌های متقاضی اخذ گواهی نامه ISO کدامند؟

اهداف سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی دریافت گواهینامه ایزو بسته به تعداد فعالیت‌ها و حجم سازمان و تعداد فرآیندهای در حال اجرا و طرز تفکر مدیران و مسئولان سازمان‌ها متفاوت می‌باشد. مثلا شرکت‌های پیمانکاری بدلیل اینکه مجوز حضور در مناقصات یعنی همان گواهی ایزو را داشته باشند یکی از پر طرفدارترین متقاضیان اخذ گواهینامه ایزو می‌باشند. سازمان‌ها و شرکت‌های جوان و تازه تأسیس که به دلیل تبلیغات وسیع‌تر و بازاریابی مؤثرتر و همچنین سازمان‌ها و شرکت‌های تولید کننده مایحتاج مصرفی مردم بدلیل جلب اعتماد و کسب رضایت مشتریان متقاضی دریافت گواهینامه ایزو می‌شوند. سازمان‌ها و نهادهایی که قصد ورود به لیست تأمین کنندگان مجاز کارفرمایان یا همان وندور لیست را دارند از دیگر اهداف درخواست کنندگان گواهینامه‌های ایزو می‌باشند. پیاده سازی سیستم‌ ‌های مدیریتی و افزایش سطح کیفیت فرآیندها و بهره وری بیشتر و ورود به بازارهای جهانی بعنوان هدفی متعالی و بزرگ برای یک سازمان می‌باشد.

 

انواع گواهی نامه‌های ایزو

گواهینامه‌ ایزو در واقع مدرکی است که گواه طراحی و اجرای قوانین و دستورالعمل‌های استاندارد‌های ایزو می‌باشد.‌ گواهینامه‌های ایزو بر اساس هر نوع زمینه فعالیتی تهیه و تدوین شده‌اند. البته سازمان استاندارد جهانی ایزو به تدوین یکسری از استانداردهایی پرداخته است که شامل حال تمامی مشاغل و حرفه‌ها می‌شوند و بعنوان گواهینامه‌های عمومی ایزو به کار برده می‌شوند. یکسری از استانداردهای دیگر تخصصی هستند و فقط مخصوص یک حرفه و شغل تهیه شده‌اند و بعنوان گواهینامه‌های تخصصی ایزو مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

مهم‌ترین و پرکاربردترین گواهینامه‌های عمومی ایزو عبارتند از:

استاندارد ISO 9001 با نام گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت

استاندارد ISO 14001 با نام گواهینامه سیستم مدیریت زیست محیطی

استاندارد ISO 45001 با نام گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ بعنوان گواهینامه مرجع و‌ عمومی بجهت اینکه سیستم‌های مدیریتی و استراتژیکی یک سازمان را مشخص و معین می‌کند و بصورت کلی یک نظم و یک سازمان‌دهی اصولی را اجرا می‌نماید لازم است قبل از دریافت دیگر انواع گواهینامه‌ها ابتدا یا بصورت همزمان با گواهینامه تخصصی یا عمومی ایزو اخذ شود. مثلا استاندارد ISO 10002 با نام سیستم مدیریت رسیدگی به شکایات مشتریان بعنوان یک گواهی عمومی ایزو می‌باشد ولی هنگامی معنا پیدا می‌کند که سازمان متقاضی، گواهی سیستم مدیریت کیفیت را برای مجموعه خود درخواست کرده باشد. این موضوع در مورد اخذ گواهینامه‌های تخصصی صادق می‌باشد. مثلا هنگامی که یک کارخانه خودروسازی برای مجموعه خود استاندارد ISO 16949 را با نام سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودرو سازی درخواست می‌نماید لازم است گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ را نیز اخذ نماید. استاندارد ISO 13485 با نام سیستم مدیریت کیفیت ویژه تجهیزات پزشکی ، استاندارد ISO 29001 با نام سیستم مدیریت کیفیت ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ، استاندارد ISO 22000 با نام سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی از جمله گواهینامه‌های تخصصی ایزو می‌باشند.

نکته ۱: استاندارد ISO 45001 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت کار نسخه جدید و ویرایش شده استاندارد OHSAS 18001 می‌باشد.

نکته ۲: استاندارد ISO 22000 تحت عنوان استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی با گواهینامه HACCP و گواهینامه HALAL و گواهینامه SFBB تحت عنوان غذایی سالمتر، تجارت بهتر همگی بعنوان گواهینامه‌های تخصصی در حوزه صنایع غذایی و محصولات خوراکی می‌باشند.

آخرین مرحله از مراحل قانونی دریافت گواهینامه ایزو تشخیص اصالت و اعتبار گواهینامه ایزو می‌باشد. سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی دریافت گواهینامه ایزو بدانند و آگاه باشند که ریجستر اصالت گواهی ISO به هیچ عنوان سخت و پیچیده نمی‌باشد. شما با دانستن چند نام و اصطلاح تخصصی در حوزه ایزو می‌‌توانید براحتی اعتبار و اصالت گواهینامه ایزو را استعلام نمایید. مرکز سیستم کاران نیز بصورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما متقاضیان و کاربران محترم می‌باشد. حتی اگر از مرکز سیستم کاران گواهی ایزو دریافت نکرده‌اید هیچ مانعی وجود ندارد و می‌توانید مشاوره و راه استعلام اعتبار گواهینامه ایزو خود را بصورت رایگان از طرف مرکز سیستم کاران دریافت نمایید.

مراجع صدور گواهینامه ایزو CERTIFICATION BODY که به اصطلاح CB نامیده می‌شوند. مراکز اعتبار دهنده به مراجع صدور گواهینامه ایزو ACCERDIATION BODY که به اصطلاح AB نامیده می‌شوند. انجمن اعتبار دهندگان بین المللی ایزو INTERNATIONAL ACCREDITATION FORUM که به اصطلاح IAF نامیده می‌شود.

CB های تحت اعتبارAB های با عضویت IAF گواهینامه ایزو بین‌المللی و معتبر را صادر می‌نمایند. CB های تحت اعتبار AB های غیر عضویت IAF که گواهینامه ایزو داخلی و خصوصی را صادر می‌نمایند.

 

اخذ گواهینامه ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید.